Hoe wij werken

Zo werken wij

We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een ‘klik’ is. Dat wil zeggen dat wie wij zijn en wat wij doen doen, jullie verder helpt. In dit eerste gesprek gaan we trouwens al direct met elkaar aan de slag. Achterover hangen is er dus niet bij.

In onze gesprekken zijn wij persoonlijk en professioneel aanwezig. Persoonlijk: wat ervaren we bij jou/jullie in ons contact. Professioneel: welke kennis hebben wij in huis. Zorgvuldig, betrokken, meelevend en confronterend helpen wij jullie te ontdekken hoe jullie met jezelf, met elkaar en met ons omgaan. Zo krijg je zicht op wat jij doet (je eigen aandeel) en ontdek je wat daarin wel en niet werkt. Dit inzicht geeft jullie de kans om eens iets anders te proberen. Alles wat wij doen heeft dus tot doel jullie te laten ervaren wat er is en hoe het is wanneer je iets anders probeert.

In onze gesprekken maken wij gebruik van gesprekken en/of psychomotorisch werk. In de basis werken wij vanuit de Gestalt- en ervaringsgerichte psychosociale therapie. Daarbinnen maken we onder andere gebruik van methodieken als Emotionally Focused Therapy (EFT) en bokscoaching.

In ons contact vinden wij het belangrijk dat we eerlijk, open en respectvol met elkaar omgaan. Ook met elkaar lachen doen wij graag.

Om succesvol samen te kunnen werken, helpt het verder wanneer jullie beide écht voor jullie relatie willen gaan. Ook al weet je nu nog niet hoe en is de uitkomst nog onzeker.

Wij leven en werken vanuit een christelijke levensovertuiging. Waar dat helpend is, betrekken we dit in onze gesprekken. Uiteraard is iedereen welkom. Ongeacht levensvisie, geloof of overtuiging.