Praktische Zaken

Afspraak maken

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Vul het formulier op de website in, mail of stuur een berichtje via de Whatsapp knop. Je kan ook bellen en eventueel een voicemailbericht achterlaten. 

Telefoonnummer: 06 – 333 528 42

E-mail: rob@nieuwe-kansen.nl

Afspraak afzeggen of verzetten

Wil je een gemaakte afspraak afzeggen of verzetten? Dat kan altijd, maar wel minimaal 24 uur van tevoren, anders kunnen we de kosten van de afspraak in rekening brengen.

Registraties

Wij zijn als geregistreerd therapeuten aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen en netwerken:

  • Nederlands Verbond voor psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen (NVPA)
  • Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie (NVAGT)
  • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
  • Stichting Complementaire en  Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)

Vergoedingen

Een deel van onze therapie wordt door veel zorgverzekeraars  (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts. Hier kun je zien of je in aanmerking komt voor vergoeding. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Neem indien je twijfelt zelf contact op met je eigen zorgverzekeraar!

Tarieven

Onze begeleiding start altijd met een kennismakingsgesprek. Op basis van de ervaring die jullie in dit gesprek opdoen, besluiten jullie of je met ons verder wilt gaan. Mochten jullie besluiten niet bij ons verder te gaan dan was dit gesprek gratis. Willen jullie wel verder dan brengen we dit gesprek in rekening. Dit is dan namelijk jullie eerste belangrijke sessie is geweest. Naar ons idee geeft dit jullie de mogelijkheid om je op een vrijblijvende manier te oriënteren op hulp die bij jullie past.

Om onze diensten voor iedereen toegankelijk te maken, hebben wij gekozen voor inkomensafhankelijke tarieven. In de tabel hieronder kun je zien welk tarief voor jullie geldt. Mocht jullie inkomen ontoereikend zijn voor deze tarieven, geef dat dan aan bij onze eerste kennismaking dan zoeken we samen naar een oplossing.

Individuele therapie (sessie ca. 60 minuten)  
Netto inkomen per maandTariefCategorie
Minder dan 1.500 euro€ 90,00A
1.500 – 2.500 euro€ 95,00B
Meer dan 2.500 euro€ 100,00C
   
Relatietherapie (sessie ca. 75 minuten)  
Netto (gezamenlijk) inkomen per maandTarief 
Minder dan 1.500 euro€ 100,00D
1.500 – 2.500 euro€ 110,00E
Meer dan 2.500 euro€ 120,00F

Voor afspraken die starten tussen 18:00 ’s avonds en 8:00 ’s ochtends telt een toeslag van 10%.

Voor afspraken die starten tussen vrijdag 18:00 ’s avonds en maandag 8:00 ’s ochtends telt een toeslag van 50%.

  

Facturatie

Na ieder gesprek ontvang je een factuur via de mail. Op de factuur staat een klant- en factuurnummer. Betaling graag binnen 14 dagen.

Klachtenregeling

Als je een klacht hebt over de hulpverlening van Nieuwe-Kansen dan kunt je gebruik maken van onze klachtenregeling. Nieuwe-Kansen is hiervoor aangesloten bij Klachtenportaal Zorg. Zij nemen jouw klacht in behandeling, nemen contact met je op en bespreken het vervolgtraject. Klik hier om jouw klacht in te dienen.