Relatiecoaching

Onderhoud van jullie relatie

Wil je weer voelen hoe het was toen jullie elkaar nog maar kort kenden? Wat het was wat je aantrok in de ander en wat maakte dat je niet kon wachten de ander weer te zien en samen plezier te maken.

Na verloop van tijd kan je het gevoel krijgen dat de sprankeling en passie wat minder wordt. Langzaamaan gaan jullie elkaar voor lief nemen en ontstaan de eerste gevoelens van sleur. Je kent elkaar immers al zo goed. Van de veiligheid en het avontuur in jullie relatie slaat de balans steeds meer door naar veiligheid. Het lijkt het saaier te worden. Waar is het avontuur gebleven? Tijd voor elkaar, echt contact maken over wat je bezighoudt, plezier maken en samen lachen wordt steeds minder.

In de drukte van kinderen, werk, familie en vrienden blijft er steeds minder tijd over voor jullie relatie, voor elkaar. Aan het delen van jullie dromen, wensen en verwachtingen komen jullie steeds minder toe. Laat staan dat er tijd overblijft om samen aan jullie dromen te werken.

Waarom aandacht voor jullie relatie?

Herken je bovenstaande? Waarom zou je genoegen nemen met een 6 of 7 voor de belangrijkste relatie in je leven? Hoe mooi zou het zijn om jullie relatie weer de aandacht te geven die zij verdient, zeker nu er nog geen grote problemen zijn. Samen sterker worden, zodat jullie klaar zijn voor welke storm dan ook.

Hierbij kan ik helpen door mee te kijken naar hoe jullie je relatie vorm hebben gegeven. Samen uitzoeken wat weer belangrijk moet worden, wat al goed is, wat wel meer mag en waar jullie mee willen stoppen. Door middel van gesprekken en oefeningen die jullie samen kunnen doen, krijgen jullie zicht op de dingen in jullie relatie die belangrijk voor jullie zijn en hoe jullie deze weer prioriteit kunnen geven.

onderhoud van je relatie

Waarom niet langer wachten?

Wacht niet met het onderhoud van jullie relatie tot de echte problemen zich aandienen. Veel meer nog dan de training die je volgt om beter te worden in je werk, het jaarlijkse onderhoud aan je auto of het sporten voor je gezondheid en conditie, verdient jullie relatie eerlijke en betrokken aandacht om zich te blijven verdiepen.

Eén ding is zeker: een relatie wordt vanzelf alleen maar minder. Dus willen jullie je relatie weer op de eerste plaats zetten, willen jullie je verder relatie verbeteren? Ik kijk graag een keer met jullie mee om te zien waar jullie vastlopen en wat er nodig is. Aarzel niet, trek je stoute schoenen aan en neem vrijblijvend contact met mij op. De koffie en thee staan klaar.